Serviettenknödel

Serviettenknödel sunt găluște germane de pâine, sau Semmelknödel care își derivă numele - găluște cu șervețele - din modul în care sunt gătite în mod tradițional: împachetate strâns și aburite într-un șervețel de pânză numit serviette în germană. De obicei, sunt făcute cu bucăți de chifle veche, baghete sau covrigei, lapte, ouă, untură și ceapă moale. Amestecul de pâine este de obicei condimentat cu sare și piper și este adesea îmbunătățit cu pătrunjel proaspăt tocat și nucșoară pentru un plus de aromă. Odată gata, găluștele în formă de buștean sunt în general tăiate în felii groase care pot fi fie consumate așa cum sunt, fie prăjite la tigaie până se rumenesc frumos. Aceste găluște de pâine sărate sunt un acompaniament tipic pentru diverse delicatese din carne friptă, rulade, sos, sosuri de ciuperci și linte și au fost pregătite în mod tradițional pentru ocazii speciale, cum ar fi cinele de Crăciun și nunți. În zilele noastre, găluștele sunt gătite mai des în folie de plastic și folie de aluminiu în loc de prosoape de bucătărie sau șervețele. Serviettenknödel au făcut parte și din alte bucătării europene, inclusiv bucătăriile austriece și cehe.

Origine: Bavaria

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Serviettenknödel