Stilton

Brânza Stilton este produsă exclusiv în județele Derbyshire, Nottinghamshire și Leicestershire. Este unul dintre puținele tipuri de brânză care îngheață bine și este numit cu afecțiune „Regele brânzeturilor englezești”. Stiltons au trei soiuri: alb , albastru și matur / Vintage Stilton. White Stilton, după cum sugerează și numele, este o brânză albă, cilindrică, făcută din lapte de vacă pasteurizat, care își formează propria crustă. Gustul său este acid, proaspăt și cremos, cu o textură deschisă și sfărâmicioasă, iar crusta este umedă și netedă. Uneori există adaosuri fructate la White Stilton, cum ar fi White Stilton cu caise, mango sau ghimbir, creând un desert unic. A fost folosit chiar și ca aromă pentru ciocolată. Fratele său, Blue Stilton este produs în același mod, cu excepția faptului că este o brânză albastră semi-tare, cu o aromă curată, puternică și o culoare bogată, cremoasă, cu vene mucegăite de albastru sau verde pe interior, ceea ce o face o brânză de desert grozavă. Gustul este mai puțin agresiv și mai puțin sărat decât alte brânzeturi albastre, iar mirosul este caracteristic puternic și intens. Crusta nu este netedă ca în White Stilton, dar șifonată și puțin mai aspră. Când este lăsat să se maturizeze pentru o perioadă mai lungă de timp, aroma devine moale, iar interiorul devine și mai catifelat și de culoare galben-crem. Stiltonul trebuie servit în felii și nu scos niciodată, deoarece scoaterea acestuia expune brânza la aer, determinând-o să se usuce. În mod tradițional, se servește cu Porto de Crăciun, dar poate fi combinat și cu nuci, biscuiți, biscuiți, țelină, smochine, pere și pâine crustă, sau folosit în brânză albastră și tartă cu praz prăjit pentru un fel de mâncare consistent. Ai grijă doar, pentru că odată ce îți dezvolți gustul pentru adevărații Stilton, nu te vei mai întoarce niciodată la soiurile de supermarket. Stiltonul trebuie servit în felii și nu scos niciodată, deoarece scoaterea acestuia expune brânza la aer, determinând-o să se usuce. În mod tradițional, se servește cu Porto de Crăciun, dar poate fi combinat și cu nuci, biscuiți, biscuiți, țelină, smochine, pere și pâine crustă, sau folosit în brânză albastră și tartă cu praz prăjit pentru un fel de mâncare consistent. Ai grijă doar, pentru că odată ce îți dezvolți gustul pentru adevărații Stilton, nu te vei mai întoarce niciodată la soiurile de supermarket. Stiltonul trebuie servit în felii și nu scos niciodată, deoarece scoaterea acestuia expune brânza la aer, determinând-o să se usuce. În mod tradițional, se servește cu Porto de Crăciun, dar poate fi combinat și cu nuci, biscuiți, biscuiți, țelină, smochine, pere și pâine crustă, sau folosit în brânză albastră și tartă cu praz prăjit pentru un fel de mâncare consistent. Ai grijă doar, pentru că odată ce îți dezvolți gustul pentru adevărații Stilton, nu te vei mai întoarce niciodată la soiurile de supermarket.

Origine: Anglia

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Stilton