Stout

Stoutssunt beri cu fermentație superioară, care sunt de obicei întunecate și au arome prăjite distincte. Introducerea lor este strâns legată de portarul britanic - un stil care a fost dezvoltat la Londra cândva în secolul al XVIII-lea. Stout a evoluat din dorința de a crea un portar mai plin și mai puternic, deși această distincție nu mai este prezentă. Stout-ul tipic va avea arome de orz prăjit și malț prăjit care amintește de cafea, ciocolată sau cacao. Stout-urile uscate tradiționale variază de la negru la maro intens și sunt de obicei mediu-deschise până la mediu-plin, netede, cremoase și mătăsoase. De obicei, au un caracter mic de hamei și un final uscat lung. În zilele noastre, categoria stout este destul de versatilă, dar cel mai proeminent reprezentant este faimosul Guinness Stout - despre care se crede că este prototipul din care a evoluat stilul. In zilele de azi, această categorie încorporează diverse ingrediente și stiluri suplimentare, cum ar fi dulciuri, fulgi de ovăz, englezești, imperiale, străine extra și americane, care vor avea probabil o prezență mai îndrăzneață a hameiului, precum și multe sub-stiluri. Se face, de asemenea, distincția între stouts la draft și sticle, iar primele vor fi de obicei mai cremoase și au un cap mai persistent. Indiferent de variațiile și diferențele de stil, stouts-urile sunt adesea o potrivire excelentă cu mâncărurile prăjite, sărate și picante, precum și cu deserturile bogate și dulci. De asemenea, se potrivesc bine cu brânzeturile alpine învechite și învechite. iar primul va fi de obicei mai cremos și va avea un cap mai persistent. Indiferent de variațiile și diferențele de stil, stouts-urile sunt adesea o potrivire excelentă cu mâncărurile prăjite, sărate și picante, precum și cu deserturile bogate și dulci. De asemenea, se potrivesc bine cu brânzeturile alpine învechite și învechite. iar primul va fi de obicei mai cremos și va avea un cap mai persistent. Indiferent de variațiile și diferențele de stil, stouts-urile sunt adesea o potrivire excelentă cu mâncărurile prăjite, sărate și picante, precum și cu deserturile bogate și dulci. De asemenea, se potrivesc bine cu brânzeturile alpine învechite și învechite.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Stout