Supa à l'oignon

Chiar dacă a apărut ca un fel de mâncare umil țărănesc, supa franțuzească de ceapă este astăzi considerată una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din bucătăria franceză. Bulionul este simplu, făcut doar cu ceapă caramelizată și supă de carne. Cu toate acestea, supa se distinge prin croûte–bucăți de pâine coptă crocantă care se pun deasupra supei și apoi se acoperă generos cu brânză. Vasul asamblat este terminat la cuptor, permițând brânzei să se topească, în timp ce blatul se transformă într-o crustă aurie. Supa frantuzeasca de ceapa este un preparat cu o istorie bogata si cu o foarte lunga traditie. Ceapa a fost folosită încă din epoca romană, iar o supă asemănătoare este cunoscută încă din Evul Mediu. Acest clasic francez a fost schimbat de-a lungul istoriei, stabilindu-și forma finală în secolul al XVII-lea. A fost cunoscută în primul rând ca un fel de mâncare tradițională simplă și consistentă, dar în anii 1960, când bucătăria franceză a început să crească în popularitate în întreaga lume, supa de ceapă a devenit unul dintre cei mai faimoși reprezentanți ai săi. Astăzi, poate fi găsit în aproape fiecare restaurant tradițional francez, unde este de obicei servit ca aperitiv.

Origine: Franţa

Categorie: Supă

Taguri

Retete Supa à l'oignon