Șnițel vienez
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din bucătăria austriacă, șnițelul Wiener este un cotlet de vițel subțiat, pane și prăjit la tigaie, care este servit în mod tradițional cu o bucată de dulceață de lingonberry, felii de lămâie și fie cartofi unsați cu pătrunjel, o salată simplă de cartofi, sau cartofi prajiti. Mâncarea este protejată de legislația austriacă și, dacă se numește șnițel Wiener, trebuie făcută cu carne de vițel. În ciuda faptului că acest fel de mâncare este una dintre cele mai populare oferte din Austria, s-a sugerat că acest fel de mâncare național austriac a fost de fapt inventat în altă parte. Potrivit unei legende, în secolul al XIX-lea, mareșalul austriac Josef Radetzky ar fi adus șnițelul la Viena la întoarcerea acasă din Italia, unde savurase cotoletta milaneză., un fel de mâncare care seamănă destul de puternic cu clasicul vienez. Indiferent de adevăratele sale origini, șnițelul Wiener crocant, dar fraged, rămâne favoritul în Austria și nu numai. Cel mai popular loc pentru șnițel este restaurantul Figlmüller , unde este preparat cu carne de porc, din cauza faptului că carnea de vițel nu era ușor de găsit pe vremea când a fost scrisă rețeta originală.
Origine: Viena
Categorie: Mâncare de vițel