Toast Hawaii

Deși ingredientele sale nu sunt tocmai în mod tradițional german, toast Hawaii este un clasic german modern - a fost popularizat de un bucătar de televiziune Clemens Wilmenrod în anii 1950. Într-un mod similar în care americanii au stricat pizza pentru unii (în mare parte italieni) adăugând ananas la ea, și germanii au făcut același lucru cu un sandviș. Toast Hawaii este un sandviș cu fața deschisă, format dintr-o felie de pâine albă prăjită cu unt, acoperită cu o felie de șuncă, o felie de ananas și o felie de brânză Gouda sau elvețiană. Sandvișul se pune sub broiler până se topește brânza, iar orificiul din mijloc este apoi ornat cu o cireșă cocktail. Ingredientele folosite în acest sandviș sunt rezultatul timpului în care a fost inventat - datorită faptului că aproape fiecare gospodărie avea la acea vreme conserve de ananas și felii de brânză, a făcut ca acest sandviș ușor de preparat să pară exotic sau chiar de lux. La scurt timp după inventarea sa, pâinea prăjită Hawaii a început să apară în meniurile restaurantelor din Germania de Vest, de obicei însoțită de o sticlă de sos Worcestershire.

Origine: Germania

Categorie: Sandwich

Taguri

Retete Toast Hawaii