Tort Sf. Onoré

Numit după Sfântul Honoré, patronul francez al brutarilor, acest desert complex este o adevărată reprezentare a artei cofetăriei franceze. Tortul Saint Honoré reunește toate componentele fundamentale ale fabricării de patiserie franceze: aluat foietaj, cremă de vanilie, aluat choux și zahăr caramelizat. O bază de foietaj i se dă o pastă generoasă de cremă și se adaugă cu pufuri delicate de cremă înmuiate în zahăr caramelizat. Deși această delicatesă a fost inventată în secolul al XIX-lea, este încă considerat unul dintre deserturile preferate ale Franței. Acest răsfăț care oprește spectacol necesită un efort mare și abilitate pentru a fi pregătit corespunzător, motiv pentru care este de obicei rezervat pentru ocazii speciale, sărbători și festivități. Variațiile moderne ale acestui clasic includ uneori arome neobișnuite sau fructe tropicale,

Origine: Franţa

Categorie: Tort

Taguri

Retete Tort Sf. Onoré