Tourin

Această supă tradițională de usturoi din sud-vestul Franței constă din cantități mari de usturoi, ceapă, roux și bulion sau apă. Albușurile și gălbenușurile sunt adesea adăugate în turin pentru a-l îngroșa. Deoarece usturoiul este atât delicios, cât și despre care se crede că are beneficii serioase pentru sănătate, acest fel de mâncare a câștigat popularitate în ultima vreme. În fiecare februarie, în orașul Villeréal din regiunea Lot-et-Garonne are loc chiar și un turneu de gătit, celebrând expertiza bucătarilor locali în prepararea acestei supe aromate. În sudul Franței, este o tradiție să servești preparatul tinerilor căsătoriți. Turinul este de obicei servit peste o bucată de pâine prăjită și ornat cu crutoane și pătrunjel. Un alt mod popular de a servi supa este să o acoperiți cu o felie de brânză Gruyère și să o puneți sub un broiler până când brânza se topește.

Origine: Lot-et-Garonne

Categorie: Supa de legume

Taguri

Retete Tourin