Țuică

Țuică este o țuică de prune tradițională românească. Adesea supranumit ca moonshine românesc, acest spirt puternic este produs din prune fermentate și, în mod tradițional, este distilat o dată sau de două ori în alambicuri de cupru. Țuică este un rachiu limpede și incolor, cu un conținut de alcool care poate varia de la 20 la 60% ABV. După ce este distilat, poate fi învechit în lemn. În timpul maturării, devine moale și capătă o culoare caramel deschisă. Țuică este cel mai popular lichior românesc și este servit în mod tradițional ca aperitiv sau băutură de bun venit. Este un aliment de bază la fiecare ocazie specială și, de obicei, este servit curat în pahare de shot. În timpul iernii, poate fi încălzit înainte de servire. Termenul de țuică este rezervat doar rachiului de fructe distilat din prune, în timp ce soiurile distilate din alte fructe se numesc în general rachiu., Palincă , hornică , jinars sau fatatas .

Origine: România

Categorie: Spirit

Taguri

Retete Țuică