Fetească Regală

Fetească Regalăeste un soi de struguri albi autohton românesc care a apărut pentru prima dată în anii 1920 în Transilvania. Multă vreme s-a crezut că Regală este un hibrid între Koverszolo (Grasa de Cotnari) și Fetească Alba, dar descoperirile recente nu arată nicio relație specifică părinte-progenitură. În timpul regimului comunist, strugurele era deosebit de favorizat pentru că era potrivit pentru producția de masă. În prezent, Regală este folosită pentru vinurile seci și spumante, fiind cel mai plantat struguri din România. Cele mai bune expresii de Regală uscată sunt proaspete și aromate, cu arome tipice de fructe albe, trandafiri și flori albe. Soiurile tinere sunt de obicei cu corp ușor, dar strugurii au un potențial de învechire excelent, iar la învechire în stejar, vinurile tind să fie pline și mai intense, uneori cu note de migdale. Vinurile Regală se potrivesc bine cu peștele și carnea albă,

Origine: România

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Fetească Regală