Fetească Neagră

Fetească Neagră , care se traduce prin fecioara neagră, este un soi de struguri roșii cu coajă subțire ale cărui origini se crede că sunt în regiunea istorică a Moldovei, dar strugurii sunt în prezent cultivat în principal în România. Fetească este unul dintre cei mai răspândiți struguri din România și, deși în trecut a fost adesea folosit la producerea stilurilor dulci, în prezent este folosit mai ales pentru vinurile de soi seci. În funcție de regiune, vinurile uscate de Fetească Neagră pot avea un caracter ușor diferit, dar de obicei au o aciditate moderată și, de obicei, nu sunt prea copleșitoare sau tannice. Aromele și aromele tipice includ fructe întunecate precum murele sau prunele, în timp ce soiurile învechite la stejar tind să aibă nuanțe picante și prăjite. Fetească se potrivește excelent cu carnea prăjită, înăbușită sau la grătar, în special de miel sau de vită, și poate funcționa bine și cu mâncăruri picante, tocănițe bogate și brânzeturi învechite.

Origine: România

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Fetească Neagră