Bordeaux
Regiunea Bordeaux este cea mai mare zonă viticolă din Franța, care cuprinde peste cincizeci de denumiri diferite. Bordeauxvinurile pot varia de la vinuri de masă produse de zi cu zi până la vinuri prestigioase și scumpe. Stilul predominant este roșu, dar regiunea produce și vinuri albe dulci și seci, roze și vinuri spumante. Vinurile roșii de Bordeaux sunt produse în mare parte din Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot, Malbec sau ocazional Carménère. Sunt moi, elegante și mătăsoase, cu arome de fructe negre, trufe, condimente, fum, gudron și piele. Deoarece sunt în mod obișnuit mediu până la plin de corp, se potrivesc perfect cu pateuri și terine, carne la grătar, friptură de vită, plăcinte cu vânat și brânză de capră și oaie. Vintagele mai vechi ale vinului se potrivesc bine cu mâncăruri care includ ciuperci, trufe, brânză tare sau vânat. Stilurile Bordeaux albe sunt produse în mare parte din Sémillon, Sauvignon Blanc și Muscadelle. Sunt predominant ușoare, cu flori, fructe,
Origine: Gironda
Categorie: Denominație de vin