Choucroute d'Alsace

Choucroute d'Alsace este o varză fermentată natural, cunoscută și sub denumirea de sauerkrat , produsă în regiunea franceză Alsacia. Este cel mai bine cunoscut într-un fel de mâncare numit Choucroute Garnie atunci când este însoțit de trei tipuri de cârnați - Frankfurter, Strasbourg și Montbéliard , mezeluri, mezeluri și cartofi. Choucroute se face prin procesul de fermentație lactică a frunzelor de varză, tăiate subțire în fâșii de culoare albă până la galben deschis și introduse în rezervoare de fermentație cu adaos de sare, pentru conservarea produsului. Textura este crocantă dacă Choucroute este crudă și fermă când este gătită, iar gustul este unic de acru. Cu excepția utilizării sale în Choucroute Garnie, poate fi folosit crud în salate sau gătit ca garnitură.

Origine: Alsacia

Categorie: Varză

Taguri

Retete Choucroute d'Alsace