Truite au bleu

Truite au bleu este un fel de mâncare franțuzesc neobișnuit și aproape uitat, în care un păstrăv devine albastru înainte de a fi braconat. Păstrăvul trebuie să fie cât mai proaspăt posibil – mai întâi este uimit (de obicei lovindu-l în cap), apoi eviscerat și lăsat la macerat pentru o scurtă perioadă de timp în oțet – procesul va transforma mucusul natural exterior al peștelui în albastru. . Peștele este apoi braconat în bulion și servit cu cartofi fierți, pătrunjel, felii de lămâie și unt topit. Originile acestui fel de mâncare sunt adesea contestate – regiunile Alsacia, Dauphiné și Jura pretind toate că sunt deținute în ceea ce privește metoda de preparare, James Beard urmărește felul de mâncare din Alpii francezi și Elveția, în timp ce Escoffier spune că a fost popular în Germania la sfârşitul secolului al XIX-lea. Indiferent de origini,

Origine: Alsacia

Categorie: Vas de pește de apă dulce

Taguri

Retete Truite au bleu