Gewurztraminer (Alsacia)
Gewurztraminereste un strugure cu coajă roz care produce unele dintre cele mai aromate și complexe vinuri albe din lume. Originea exactă a Gewurztraminer este greu de urmărit, dar strugurii sunt înrudite cu familia Traminer care este cultivată în toată Europa și, deși Gewurztraminer a avut succes în Germania, Austria, Australia, Washington și California, regiunea franceză Alsacia rămâne primul plan. Alsacia produce soiuri bogate și de obicei profund colorate, adesea scăzute în aciditate și bogate în alcool, cu arome exotice de litchi și petale de trandafir. Caracterul și corpul lor depind în mare măsură de terroir-ul și de maturitatea strugurilor și pot varia de la stiluri uscate la cele mai uscate și dulci. Gewurztraminer uscat din Alsacia se potrivește perfect cu brânză și mâncăruri sărate, de preferință picante sau cremoase, în timp ce stilurile mai dulci se potrivesc cu fructe sau deserturi condimentate.
Origine: Alsacia
Categorie: Soi de vin