Choucroute garnie
Choucroute Garnie este un fel de mâncare tipic de iarnă care provine din regiunea Alsacia franceză. La bază se află varza mătăsoasă, înțepătoare, fermentată, cunoscută sub numele de varză murată, infuzată cu arome de grăsime de gâscă, ceapă, usturoi, boabe de ienupăr, chimen și vin alb, cum ar fi Rieslingul uscat local . Varza murată este garnită cu un număr mare de ingrediente, cum ar fi carne de vită afumată sau proaspătă și cârnați de porc, muschii de porc, spată de porc și slănină. Versiunea finală a felului de mâncare, numită choucroute royale, este servită cu găluște din ficat de vițel sau de porc care sunt poșate și sote cu ceapă. De când felul de mâncare a devenit o comoară națională și un element de bază al braseriilor franceze , au apărut și alte variante, cum ar fi choucroute á la juif,unde carnea de porc este înlocuită cu carne de vită și cârnați de vită și choucroute des navets , o variantă făcută cu napi. Solul alsacian este ideal pentru producția de varză pentru murat, așa că varza murată de casă poate fi găsită în multe gospodării din întreaga regiune. Acompaniamentele tipice ale felului de mâncare includ muștar de Dijon, moutarde ancienne granulată , cartofi fierți și un pahar obligatoriu de bere sau Riesling.
Origine: Alsacia
Categorie: Mâncare de carne