Cremă de zahăr ars

Acest desert tradițional de cremă de ouă constă din gălbenușuri de ou, smântână, zahăr și vanilie, cu o crustă tare, arsă, de caramel. Combinația se gătește, se transferă în rame, se braconează la bain-marie, apoi se răcește bine. Crema răcită este în mod obișnuit pusă în feluri de mâncare largi, plate și apoi este acoperită cu zahăr brun, care este fie caramelizat sub un broiler, fie cu o torță. Originile felului de mâncare sunt destul de neclare, iar Anglia, Spania și Franța pretind că l-au inventat. Cu toate acestea, cei mai mulți istorici ai alimentelor sunt de acord că cremele erau populare încă din Evul Mediu, iar rețetele pentru creme au circulat în toată Europa de secole. Spaniolii pretind că l-au inventat în secolul al XVIII-lea sub numele de crema Catalana, în timp ce englezii susțin că a fost invenția lor din secolul al XVII-lea, când era cunoscută sub numele de smântână arsă . La sfârșitul secolului al XIX-lea, termenul francez de crème brûlée a devenit popular, punând desertul pe harta de la Paris la New York. Indiferent de originile sale, acest clasic atemporal rămâne un exemplu minunat de gătit simplu, clasic – memorabil, delicat și aromat, dar ușor de făcut.

Origine: Franţa

Categorie: Crema

Taguri

Retete Cremă de zahăr ars