Escargots Bourguignonne

Escargots Bourguignonne este un preparat tradițional francez originar din Burgundia. Felul de mâncare este format din melci care sunt copți cu usturoi și unt. Dacă folosiți melci proaspeți, aceștia ar trebui să fie albiți în apă clocotită și clătiți în apă curată. Melcii se curăță apoi cu o perie mică într-un amestec de apă și oțet și se clătesc din nou. Mulți oameni cumpără conserve de melci gătiți și apoi îi pun în cochilii goale de melc, care se găsesc în majoritatea supermarketurilor franceze. Se acoperă cu mult unt de usturoi, apoi se coc la cuptor. Odată gata, melcii se servesc imediat. Șoala, pătrunjelul, sare și piper sunt toate adaosuri binevenite. Se recomanda servirea preparatului cu o bagheta crocanta pentru curatarea sucurilor.

Origine: Burgundia

Categorie: Mâncare de melci

Taguri

Retete Escargots Bourguignonne