Friptură-frite
Pur și simplu tradus ca friptură și cartofi prăjiți , friptura-frite este un fel de mâncare care își are originile în bucătăria națională franceză și belgiană. În acest clasic, cartofii prăjiți variază de la felii de cartofi rustice tăiate manual la tipuri subțiri, produse în fabrică. Sunt întotdeauna prăjite, dându-le o textură crocantă și o culoare aurie atrăgătoare. Deși cartofii prăjiți sunt acompaniamentul esențial, friptura este principala vedetă a preparatului. Cea mai obișnuită friptură folosită în fel de mâncare este tăietura de coastă, dar friptura de mușchiu sau faimosul T-bone se găsesc de asemenea în meniurile restaurantelor. O simplă reducere de sos, Béarnaise sau Hollandaisesosul însoțește adesea felul de mâncare. Friptura și cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai comune mâncăruri găsite în braseriile și bistrourile tradiționale franceze și belgiene, unde un pahar de bere belgiană fină sau vin francez acționează ca un acompaniament de neînlocuit.
Origine: Franţa
Categorie: Fel de Vită