Gardiane de boeuf

Gardiane de boeuf este un preparat tradițional francez originar din Camargue. Mâncarea este făcută cu o combinație de carne de vită Camargue, usturoi, ceapă, vin roșu, foi de dafin, cimbru, coajă uscată de portocală, oțet, sare și piper. Carnea este tăiată în cuburi, apoi este marinată într-o combinație de ceapă tocată, vin roșu, oțet, cimbru, foi de dafin și coajă de portocală. A doua zi se strecoară marinada, iar carnea se rumenește în ulei de măsline, apoi se pune într-o caserolă de lut care se deglasează cu marinada strecurată. Ingredientele din marinada se adauga in vas cu un catel de usturoi tocat. Vasul se fierbe câteva ore până când legumele devin moale, iar sosul se îngroașă cu pâine uscată rasă. Gardiane se servește fierbinte, ideal cu orez Camargue în parte. În trecut,

Origine: Bouches-du-Rhône

Categorie: Fel de Vită

Taguri

Retete Gardiane de boeuf