Käsespätzle

Käsespätzle este un preparat simplu de paste care combină paste spätzle cu un amestec cremos de brânză topită. Pastele sau tăițeii se mai numesc și knöpfle , adică nasturi mici , și sunt făcute cu ouă, făină, lapte sau apă și condimente precum sare, piper și (uneori) nucșoară, în timp ce käse se referă la amestecul de brânză topită, care este de obicei o combinație de două sau mai multe tipuri de brânză, cum ar fi brânză Edam, Gouda, Fontina, Gruyère, Appenzeller sau Emmental. Amestecul de tăiței este de obicei presat printr-o lingură sau o strecurătoare special concepută direct în apă clocotită cu sare și gătit până când este gata, înainte de a fi amestecat cu brânza topită. Denumit și käsknöpfle, felul de mâncare este de obicei savurat cu brânză rasă suplimentară și ceapă caramelizată deasupra, iar acompaniamentele tipice includ sos de mere, salată de cartofi și salate verzi proaspete. Versiunile acestui fel de mâncare sunt consumate în mod tradițional în sudul Germaniei, Suvabia, Austria și Liechtenstein și este, de asemenea, un fel de mâncare tipic în Elveția, Ungaria, Alsacia, Moselle și Tirolul de Sud.

Origine: Baden-Württemberg

Categorie: Paste

Taguri

Retete Käsespätzle