Khinkali

Aceste găluște delicioase georgiene cunoscute sub numele de khinkali sunt considerate a fi unul dintre felurile de mâncare naționale ale țării. Galustele sunt umplute cu carne si condimente, apoi sunt rasucite in mod traditional intr-un nod in partea de sus. Diferențele regionale influențează umpluturile și fiecare parte a Georgiei are varietatea lor distinctivă. De exemplu, în regiunile muntoase, cea mai tradițională umplutură este mielul, însă; Soiul cel mai frecvent în toată Georgia este un amestec de carne de porc și vită. Destul de populare sunt și variantele vegetariene făcute cu brânză tradițională imerețiană sau ciuperci. Rețeta tradițională a fost dezvoltată de-a lungul timpului, iar acum include ierburi proaspete precum coriandru sau pătrunjelul. Carnea pentru khinkali nu este niciodată pregătită - prin urmare, toate sucurile sunt băgate în găluște. Consumul de khinkali este, de asemenea, o parte a folclorului tradițional georgian: partea de sus, unde aluatul este răsucit într-un nod, nu trebuie mâncat niciodată, deoarece servește drept mâner pentru a ține găluștea și este de obicei lăsat pe farfurie ca un indiciu al câte găluște s-au mâncat. Aceste găluște aromate sunt servite simple sau asociate cu piper negru proaspăt măcinat.

Origine: Georgia

Categorie: Galuste

Taguri

Retete Khinkali