Kringle

Inițial o creație a călugărilor romano-catolici, iar acum popular la nivel internațional, kringleeste un produs de patiserie delicios, sub formă de covrig și umplut cu diverse ingrediente. A fost introdus în primul rând în Danemarca, sub influența brutarilor austrieci, iar ulterior s-a răspândit în țările nordice și în cele din urmă în Statele Unite, unde a câștigat un mare succes. Fiecare regiune și-a creat soiurile sale distincte, folosind ingrediente locale și disponibile sezonier. În Danemarca, kringle este de obicei făcut cu aluat foietaj sau aluat cu drojdie, umplut cu amestecuri dulci care includ unt și zahăr, marțipan și stafide. În secolul al XIX-lea, brutarii danezi au introdus tradiția de a prepara kringle în Statele Unite, în special Racine Wisconsin, unde patiserie a fost ușor adaptată la forma ovală acum faimoasă. Kringle in Racine este întotdeauna făcut cu aluat laminat tradițional danez, în care straturile de patiserie sunt întinse cu generozitate cu unt și umplute cu combinația generoasă de fructe, nuci sau cremă de brânză. Atât kringle american, cât și european poate fi găsit în brutării și în magazinele alimentare, dar în timp ce delicioasele creații americane sunt de obicei savurate ca deserturi, danezii preferă să-și mănânce produsele de patiserie tradiționale ca o gustare de după-amiază sau un acompaniament perfect pentru cafea sau ceai.

Origine: Europa de Nord

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Kringle