Magret de canard

Acest fel de mâncare din piept de rață prăjit cu fulger datează de la sfârșitul anilor 1950, când bucătarul francez André Daguin a pregătit pentru prima dată un magret ca o friptură și l-a servit mediu rar. Carnea se servește de obicei feliată subțire și încă ușor roz pe interior. Tăierea pieptului provine de obicei de la rața mulardă, o încrucișare între rața Pekin și cea Moscova. Această rasă este crescută pentru foie gras, așa că carnea sa de piept este mai groasă și mai aromată decât cea a altor rase de rață. La mijlocul anilor 1960, pieptul de rață rar a devenit extrem de popular în Statele Unite datorită lui Robert Daley, un jurnalist american care a lăudat specialitatea lui Daguin în The New York Times. Astăzi, magret de canard poate fi găsit pe mesele din toată Franța, atât în ​​restaurante, cât și în case private.

Origine: Franţa

Categorie: Farfurie de rață

Taguri

Retete Magret de canard