Mousse de foie gras
Mousse de foie gras este o delicatesă franțuzească făcută cu felii de foie gras de rață sau de gâscă sotate, care sunt procesate într-o pastă fină, ușoară și tartinabilă, cu ingrediente precum unt moale, sos bechamel sau crème fraiche (o smântână groasă, ușor acrișă). ). Acest fel de mâncare folosește de obicei foie gras mai ieftin (clasa B sau C) și este de obicei condimentat cu sare și piper negru și aromat cu țuică de mere Pomme de Vie , Grand Marnier cu aromă de portocale sau vin de porto. Un aperitiv simplu, dar elegant, mousse-ul de foie gras este incredibil de versatil. Poate fi savurat sub formă de tartine, deasupra feliilor de brioșă moale, pâine prăjită, foietaj vol-au-vent sau coji de tartă, dar poate fi folosit și ca garnitură pentru salate sau supe sau ca umplutură pentruproduse de patiserie choux .
Origine: Franţa
Categorie: Dish de organe