Pain de mie
O traducere aproximativă a numelui acestei populare pâini franceze este „pâine fără crustă”, referindu-se la stratul său subțire de crustă și interiorul alb gros. Pâinea se face cu făină de grâu, apă, sare, shortening, zahăr și drojdie. Deși de obicei este fabricat industrial și vândut feliat și ambalat în supermarketuri, se poate face ușor și acasă. Pain de mie se coace de obicei în tigăi acoperite pătrate sau dreptunghiulare, care îi asigură forma caracteristică. Capacul împiedică pâinea să crească complet, rezultând o pesmet fină și compactă. Francezii îl folosesc cel mai des pentru prăjire, în timp ce grosimea și forma lui îl fac ideal pentru prepararea clasicului sandwich francez croque-monsieur. O versiune industrială mai recentă a pâinii se numește pain de mie 100%, care este o pâine de pain de mie feliată cu crusta îndepărtată în întregime.
Origine: Franţa
Categorie: Pâine