Patka s mlincima

Patka s mlincima este o specialitate originară din părțile de nord ale Croației, în special din regiunile Zagorje și Međimurje. Componentele principale ale felului de mâncare sunt o rață întreagă și mlinci – o varietate tradițională de paste făcute cu făină, apă și uneori untură și ouă. Rața se asezonează cu sare, se acoperă cu un amestec de apă, vin și grăsime topită, apoi se prăjește. În timp ce se prăjește, rața este stropită cu propriile sucuri care picură. Mlincii se coc, se acopera cu apa clocotita, apoi se scurg. Când carnea este gata, mlinci se acoperă cu sucuri de friptură rămase. Felul de mâncare este de obicei servit cu salată de varză roșie. Acest fel de mâncare suculentă din carne este adesea prezent și la masa festivă de Crăciun.

Origine: Croația de Nord

Categorie: Farfurie de rață

Taguri

Retete Patka s mlincima