Petit salé aux lentilles
Petit salé aux lentilles este o tocană clasică franceză făcută cu carne de porc sărată și linte puy. Pe lângă cele două ingrediente principale, felul de mâncare mai conține unt, bulion, eșalotă, morcovi, usturoi, ceapă și buchet garni (frunze de dafin, cimbru, pătrunjel). Carnea de porc sărată se freacă cu sare de mare și se condimentează cu piper și cimbru înainte de a fi fiartă până se înmoaie cu usturoi, ceapă, morcovi și ierburi. Lintea și bulionul se adaugă mai târziu, iar întreaga combinație se fierbe din nou până când lintea devine moale. Preparatul se serveste asezand peste linte o felie groasa de porc sarat, de preferat cu cativa morcovi in lateral. Acest fel de mâncare a fost pregătit în mod tradițional pentru a folosi carnea conservată și sărată de iarnă, combinând-o cu legumele și orice legume disponibile. Dacă doriți, serviți felul de mâncare alături de o simplă salată verde.
Origine: Franţa
Categorie: Tocană