Pommes de terre soufflées
Cartofii soufflé este o creație franceză interesantă care se face prin prăjirea dublă a feliilor de cartofi în ulei foarte fierbinte. Cartofii sunt tăiați subțiri în felii uniforme, apoi se usucă bine înainte de a fi prăjiți. Odată prăjite, feliile de cartofi se scot din ulei și se lasă să se răcească înainte de a fi prăjite pentru a doua oară în ulei și mai fierbinte până când sunt umflate, crocante și aurii. Condimentul tradițional de însoțire ales este sosul béarnaise, care este o combinație de unt, gălbenușuri de ou, lămâie și tarhon. Acest fel de mâncare este considerată o invenție culinară neprevăzută de la începutul secolului al XIX-lea care a fost atribuită unui anumit bucătar pe nume Collinet. În zilele noastre, este, de asemenea, un element de bază al câtorva restaurante din New Orleans, Louisiana.
Origine: Franţa
Categorie: Mancare de cartofi