Presa franceza

presa francezaeste un vas de bere și o tehnică de preparare constând dintr-o sticlă în formă de cilindru și un piston care este atașat de o plasă metalică. Cafeaua este înmuiată în interiorul vasului, iar plasa este apoi folosită pentru a presa zațul de cafea, lăsând cafeaua filtrată deasupra. Deși numele ar putea sugera altfel, invenția presei franceze este adesea contestată. Prototipul a fost brevetat în 1852 de francezii Mayer și Delforge, în timp ce versiunea îmbunătățită, care este mai asemănătoare cu cea folosită astăzi, a fost creată în anii 1920 de italienii Attilio Calimani și Giulio Moneta. Cafeaua preparată într-o presă franceză este vâscoasă și are un corp și o textură bogate, în timp ce unele particule de cafea pot rămâne în urmă. Presa franceză este una dintre cele mai convenabile metode de preparare a cafelei și rămâne una dintre cele mai populare metode de preparare a cafelei.

Origine: Franţa

Categorie: Cafea (băutură)

Taguri

Retete Presa franceza