Shekerbura

Shekerbura este un produs de patiserie dulce simplu și delicat, care se bucură de statutul de unul dintre cele mai cunoscute deserturi azere. Coaja fragedă de patiserie este făcută dintr-un aluat simplu pe bază de unt, care este apoi umplut cu o umplutură de nuci dulci. Soiurile frecvente de nuci utilizate în shekerbura sunt migdalele măcinate, alunele sau nucile. Cochilia este decorată complex cu diferite forme geometrice, transformând această delicatesă dulce într-un desert decorativ. Produsele de patiserie Shekerbura sunt întotdeauna făcute sub formă de semilună, care seamănă puternic cu luna și sunt servite în mod tradițional în timpul Novruzului, o sărbătoare anuală care întâmpină primăvara și reînnoirea naturii. În cazurile în care patiseria nu este decorată elaborat, shekerbura se servește de obicei pudrată cu zahăr pudră. Aceste delicatese tradiționale pot fi servite proaspăt coapte, calde sau răcite.

Origine: Azerbaidjan

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Shekerbura