Lyulya kebab

Lyulya kebab este un soi unic de kebab popular în toată regiunea Caucazului. De obicei, constă din miel măcinat combinat cu ceapă tocată mărunt. Amestecul se asezoneaza cu sare si piper negru, apoi se pune la frigarui si se pune la gratar. Alte tipuri de carne, cum ar fi peștele și păsările de curte, pot fi, de asemenea, folosite la prepararea liulya. Ceea ce face acest soi de kebab atât de unic este procesul de frământare a cărnii pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât să devină mai densă și să nu se destrame. Mâncarea datează din secolul al II-lea și a fost chiar lăudată de celebrul istoric roman Pliniu cel Bătrân, precum și de celebrul om de știință roman Ptolemeu. Se recomandă să combinați lyulya cu legume la grătar, ceapă tăiată subțire, sumac și lavash.

Origine: Azerbaidjan

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Lyulya kebab