Yarpaq dolması

Mâncarea națională a Azerbaidjanului se numește yarpaq dolmasi, o masă savuroasă constând din frunze de viță de vie umplute cu carne tocată, ceapă, orez, sare, piper, unt și ierburi proaspete precum coriandru, mărar și mentă. Dolma aparține unei familii de feluri de mâncare umplute din bucătăriile fostului Imperiu Otoman și din regiunile învecinate precum Rusia, Orientul Mijlociu, Caucaz și Asia Centrală și de Sud. Localnicii susțin că Azerbaidjanul are cea mai bună dolmă din lume, iar raționamentul din spatele acesteia este că vița de vie își are originea în văile muntoase ale țării lor. Yarpaq dolmasi se consumă de obicei după-amiaza sau seara, pentru prânzul sau cină târziu. Este un fel de mâncare de zi cu zi, popular în egală măsură la petreceri și nunți. Dolma azeră diferă de toate celelalte datorită formei sale - este mică și rotundă, spre deosebire de versiunea turcească alungită.

Origine: Azerbaidjan

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Yarpaq dolması