Krapfen

Krapfen a fost probabil prima gogoașă în stil european care a apărut, urmată de soiuri similare în alte țări. Aceste produse de patiserie sunt preparate în mod tradițional cu aluat dospit care este prăjit până devine auriu și crocant la exterior, în timp ce rămân moale, ușor și aerisit la interior. Deși krapfenul poate fi preparat simplu, ele sunt cel mai adesea umplute sau acoperite cu gemuri și creme de vanilie sau ciocolată, în timp ce blatul este de obicei pudrat cu zahăr pudră sau stropit cu ciocolată. Originea cuvântului krapfendatează din secolul al IX-lea, iar rețetele în limba germană pot fi găsite încă din secolul al XIV-lea. Versiunile dulci ale patiseriei au devenit predominante și au rămas strâns asociate cu Carnavalul, o perioadă festivă care precede Postul creștin. Interesant este că în timpul Carnavalului, un krapfen dintr-un lot umplut cu gem și conserve de fructe ar putea conține o umplutură de muștar ca o farsă. Se crede că gogoșile s-au răspândit în multe țări din Europa Centrală, care au adoptat tehnica, dar au folosit diferite denumiri regionale. În consecință, krapfen în Germania trece sub Berliner , pfannkuchen , faschingskrapfen , krebbel sau kreppel . În Polonia, sunt cunoscuți ca pączki saukrepel , ungurii le numesc fánk , slovaci ca šišky , în timp ce cehii folosesc termenul koblihy . În Slovenia, ele sunt mai cunoscute ca krofi , în timp ce numele standard în Croația, Bosnia și Serbia este krofne sau krafne . În Sankt Petersburg, Rusia, gogoșile sunt cunoscute sub numele de pyshki (fie în formă de inel, fie fără gaură) și există o cafenea locală care servește pyshki preparat din rețeta originală încă din anii 1960.

Origine: Austria

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Krapfen