Tarte au maroilles

Originară din regiunile naturale Thiérache și l'Avesnois, tarte au maroilles este o tartă franțuzească care conține cuburi sau felii din renumita brânză Maroilles, o brânză moale din lapte de vacă, care se distinge printr-o aromă de nucă și acidulată și un miros destul de înțepător. Tarta este preparată în mod tradițional pe bază de aluat scurt sau pate brisée, în timp ce umplutura constă de obicei din brânză Maroilles și o combinație de crème fraîche, unt, ouă, sare și piper. Odată asamblat, vasul este de obicei copt până când umplutura pe bază de brânză devine lipicioasă, maro aurie și spumoasă. Se crede că această tartă savuroasă are rădăcini flamande și se savurează cel mai bine când este încă caldă. Fragmentele de tartă cu brânză sunt de obicei însoțite de cartofi prăjiți, salată proaspătă și un pahar de bere sau vin (roșu sau alb) în lateral.

Origine: Nord-Pas-de-Calais

Categorie: Tartă

Taguri

Retete Tarte au maroilles