Terrine de lapin

Această specialitate este o variație a terinei franceze , un tip de pâine de carne care se prepară cu iepure (numit lapin).în franceză) carne. Terrine de lapin este de obicei făcută cu o combinație de carne de iepure tocată sau măcinată grosier (crescut la fermă sau sălbatică), ficat de iepure, grăsime și o varietate de condimente precum cimbru, rozmarin, piper, foi de dafin, boabe de ienupăr, ienibahar, ghimbir și sărat. Carnea de porc măcinată, burta de porc, carnea de pasăre sau chiar umărul de vițel sunt de obicei adăugate la combinație, iar amestecul de carne este de obicei aromat cu eșalotă, pătrunjel și un strop de alcool, cum ar fi sherry sau brandy. Alte ingrediente comune utilizate pentru prepararea unei terine de iepure includ ouă, fistic, măsline, supă de carne, ciuperci și coajă de lămâie sau portocală. În mod tradițional, felul de mâncare este gătit într-un vas special de lut numit vas de terină, care este de obicei tapetat cu felii subțiri de slănină, șuncă, pancetta, grăsime caul sau fatback proaspăt. Odată asamblat, Terrina este de obicei coaptă într-o baie de apă, apoi răcită și refrigerată timp de câteva zile înainte de consum. În timpul petrecut în frigider, terina este în mod obișnuit cântărită cu un obiect greu, astfel încât aromele se îmbină frumos și felul de mâncare capătă forma sa caracteristică. Feliile de terină de iepure sunt de obicei savurate la temperatura camerei ca antre, adesea însoțite de pâine crustă sau pâine prăjită și corniși.

Origine: Franţa

Categorie: Aperitiv

Taguri

Retete Terrine de lapin