Terrine de porc
Terrine de porc este un fel de mâncare franțuzesc care combină bucăți de porc măcinat (adesea umăr și file) cu ingrediente precum slănină grasă afumată, slănină lardon sau grăsime de slănină, usturoi, eșalotă, grăsime de rață și ouă. Amestecul de carne este de obicei aromat cu condimente și ierburi aromatice, cum ar fi cimbru, pătrunjel, ienibahar, boabe de ienupăr, cuișoare și piper negru și este adesea îmbunătățit cu un strop de Armagnac sau Coniac. Alte ingrediente comune folosite în acest fel de mâncare includ unt, ficatei de pui sau de porc, pesmet și smântână, în timp ce unele versiuni adaugă și fistic sau trufe pentru o experiență mai ridicată. Ingredientele se combină într-un amestec neted, omogen, care se pune într-un vas de terină, acoperit cu un capac sau folie de aluminiu și se fierbe fie la bain-marie (baie de apă), fie o tigaie umplută cu apă. Odata facut, Terrina este presată cu o greutate sau orice alt obiect greu pentru a-și dezvolta forma semnătură și apoi este răcită înainte de servire. Feliile de terină de porc sunt de obicei însoțite de pâine crustă, murături, salate proaspete și chutney-uri și sunt de obicei savurate ca aperitiv.
Origine: Franţa
Categorie: Aperitiv