Thermidor de homar

Homarul extravagant Thermidor este un preparat clasic francez. Făcut din carne de homar care este sotă în vin sau coniac și amestecată cu un sos cremos pe bază de ou și brânză, felul de mâncare este asamblat și copt în cozi întregi de homar. Numeroase povești și legende înconjoară felul de mâncare, dar cea mai probabilă versiune este că poartă numele piesei cunoscute sub numele de Thermidor , plasată la Paris în ianuarie. Conform acestei teorii, felul de mâncare a fost inventat la Marie’s , un restaurant celebru la acea vreme, în noaptea de la Thermidor.premieră. Chiar dacă piesa nu a câștigat succes, felul de mâncare a fost pe placul mulțimii. Folosește toate ingredientele tradiționale franceze, cum ar fi untul și smântâna, care produc un fel de mâncare generos atunci când sunt combinate cu homar. Mâncarea este de obicei servită în restaurante și pregătită pentru ocazii speciale. A fost un restaurant preferat la mijlocul secolului al XX-lea, când a fost adesea găsit în numeroase restaurante din întreaga lume. Astăzi, este considerat un clasic al bucătăriei franceze și poate fi găsit de obicei în restaurantele tradiționale franceze.

Origine: Franţa

Categorie: Farfurie de homar

Taguri

Retete Thermidor de homar