Volailles de Gascogne

Volailles de Gascogne este păsările de curte crescute în aer liber în regiunile Midi-Pyrenees, Atlantic Pyrenees și Lot-et-Garonne din Franța. Animalele - gaini si capoane - se hranesc cu cereale, unde 40% trebuie sa fie porumb, si au acces foarte devreme in pajistile ierboase. Vârsta minimă pentru sacrificare este de 801 de zile pentru pui și de 150 de zile pentru caponi. Carnea este aromată, albă și compactă, cu un gust caracteristic. Carnea de capon este deosebit de fragedă și are vene grase peste tot. Carnea de pasăre a fost produsă încă din secolul al XVI-lea, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea, și a fost reînviată în anii 1970, când găina Gascogne a devenit faimoasă pentru carnea sa de înaltă calitate. Deși este folosit în multe rețete locale, poate fi preparat și cu ierburi aromatice și vinuri, prăjite cu castane, sosuri de curry, cartofi sau fructe uscate.

Origine: Midi-Pyrénées

Categorie: Păsări de curte

Taguri

Retete Volailles de Gascogne