Bière de garde
Tradusă aproximativ ca bere pentru păstrare, această bere pale tare își are originea în Flandra franceză ca o bere tradițională de fermă. Numele său provine din practica de a produce bere în lunile mai reci și apoi de a o păstra până primăvara și vara. Stilul a fost aproape uitat în secolul al XX-lea, dar și-a reînviat în anii 1950. Jenlain Bière de Garde de la Brasserie Duyck este considerat prototipul modernului bière de garde.stil. Berile care se încadrează în această categorie variază de la auriu la cupru sau maro închis și sunt adesea clasificate drept blonde, clasice ambră (ambrèe) sau maro (brun). În funcție de stil, aromele de malț și intensitatea berii vor crește odată cu culoarea berii. Aceste băuturi medii până la medii ușoare au un conținut scăzut de hamei, deși versiunile mai ușoare pot avea arome mai pronunțate de hamei. Cu toate acestea, toate versiunile se vor înclina mai mult spre elementele de malț care amintesc de obicei de toffee, pâine prăjită, biscuiți și caramel ușor. Berea nu este adesea filtrată, în timp ce finisajul său este de obicei mediu uscat până la uscat și toate versiunile vor avea de obicei un postgust de malț. Bière de Garde este o asociere naturală cu mâncăruri tradiționale franceze, inclusiv pui, rață și tocane consistente. Versiunile mai ușoare pot funcționa bine cu fructe de mare și salate.
Origine: Nord-Pas-de-Calais
Categorie: Stil de bere