Brie de Nangis

Brie de Nangis este o brânză franceză care provine din Brie. Fabricat din lapte crud de vacă, acest Brie este una dintre cele mai blânde și mai untoase versiuni ale brânzei. Textura este netedă și cremoasă, în timp ce centrul este ușor cretos, dar devine curgătoare odată cu îmbătrânirea, de obicei timp de 4 până la 6 săptămâni. Aromele sunt bogate, cu ciuperci, vegetale și ușor acidulate din coajă, cu note de conopidă aburită. Este recomandat să-l asortați cu un pahar de Sauvignon Blanc sau cu un vin roșu îndrăzneț precum Merlot. Serviți-l cu pâine sau jeleu de măr și rozmarin. În trecut, această brânză era produsă în ferme din apropiere de Nangis, de unde și numele. Producția s-a oprit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a reluat la începutul anilor 1980.

Origine: Île-de-France

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Brie de Nangis