Croissant

Aceste produse de patiserie fulgioase, de culoare aurie, în formă de semilună, sunt cel mai bine făcute cu unt pur și un aluat de drojdie ușor dulce. Dacă este făcut corect, interiorul galben-alb ar trebui să fie doar puțin elastic atunci când este tras din centru, gata de a fi acoperit cu o bucată de unt sau cu niște dulceață proaspătă. Experții sunt de acord că croissantul a fost puternic influențat de kipfels austrieci. Acest produs de patiserie își are originea în 1683 ca o sărbătoare a victoriei austriece asupra Imperiului Otoman, forma sa imitând se presupune că semiluna aflată pe steagul turcesc. Cu toate acestea, croissantul a devenit francez în momentul în care oamenii au început să-l facă cu foietaj, o inovație franceză. Astăzi, croissantele franțuzești vin umplute cu ciocolată, dulceață, stafide sau chiar cremă de brânză. Vândute proaspete la numeroase boulangerie franceze, sunt consumate în principal ca produs pentru micul dejun.

Origine: Franţa

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Croissant