Fromage de Meaux

Fromage de Meaux este o brânză tradițională franceză și versiunea pasteurizată a Brie de Meaux (facut cu lapte crud). Brânza este făcută cu lapte de vacă pasteurizat și se lasă la învechire între 6 și 8 săptămâni înainte de consum. Sub coaja sa catifelată, coaptă de mucegai, textura este moale, netedă și untosă. Aromele sunt asemănătoare varzei și usturoiului, în timp ce aromele sunt bogate și cu ciuperci. Fromage de Meaux trebuie să se maturizeze în zonele Ile-de-France, Centre, Champagne-Ardenne, Lorraine sau Bourgogne. Se recomandă să lăsați brânza să stea la temperatura camerei înainte de a fi savurată cu baghete crocante, gem de pere sau mere verzi crocante. Asortați-l cu un pahar de Chardonnay.

Origine: Île-de-France

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Fromage de Meaux