Lonzo de Corse
Lonzo de Corse este carne sărată, uscată și maturată, obținută din muschi de porc din rasa Nustrale , originară din insula franceză Corsica, unde animalele se hrănesc în principal cu castane și ghinde. Trebuie să se maturizeze cel puțin trei luni, legat cu o sfoară și atârnat pentru a-și dezvolta aromele distinctive. Când sunt feliate, feliile sunt uleioase și ușor marmorate cu grăsime fragedă, de culoare albă până la roz, în timp ce carnea este densă, suplă, cremoasă și roz până la roșie. Carnea dezvoltă o varietate caracteristică de arome ușoare și proaspete, dulci, variind de la cele de șuncă uscată, ciuperci, pădure și alune până la cele de sare, piper și afum. Poate fi savurat feliat gros ca aperitiv, tăiat cubulețe și asortat cu bere ca aperitiv sau prăjit în omlete.
Origine: Corsica
Categorie: Carne curata