Moules de Bouchot

Moules de Bouchot sunt midii care sunt cultivate pe țăruși din larve prinse în habitatul lor natural, exclusiv. Când speciile Mytilus edulis şi Mytilus galloprovincialissunt cultivate, produc Moules de Bouchout. Midiile au coji de culoare maro închis până la albastru și se caracterizează prin cele două organe ale lor - un picior și o glandă. Deoarece midiile sunt pe țăruși și expuse la maree, își dezvoltă mușchi foarte puternici pentru a-și menține cojile închise, care devin mai solide și mai rezistente la recoltare. Un alt beneficiu al cultivării mizei este că midiile nu au nisip și au o aromă mult mai curată, mai dulce decât alte midii, cu o calitate topită în gură. Pulpa lor este cremoasă până la galbenă când este gătită, netedă, mătăsoasă și deloc făinoasă. Midiile Bouchot sunt perfecte pentru aburi, sote sau coacere, insotite cu rosii, usturoi si patrunjel pentru cea mai buna experienta.

Origine: Normandia de Jos

Categorie: Midii

Taguri

Retete Moules de Bouchot