mousse
Acest tratament ușor, pufos, cremos, dulce sau sărat, provine din Franța secolului al XVIII-lea. Cuvântul mousse în sine înseamnă spumă în franceză, iar textura sa spumoasă provine de la bulele de aer ținute în suspensie de-a lungul acestuia. Mous-urile dulci sunt de obicei făcute cu albușuri sau frișcă și vin în numeroase arome, cum ar fi ciocolată, vanilie sau căpșuni. Cel mai cunoscut, desigur, este mousse-ul de ciocolată, sau mousse au chocolat. Deși nu se știe cine este inventatorul preparatului, se crede că prima rețetă de mousse de ciocolată datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Cândva o specialitate exclusivă pentru bucătăria franceză, mousse-ul a început să apară în restaurantele americane și britanice în anii 1960. Astăzi, se bucură de o popularitate incredibilă și de un loc pe masă în restaurantele din întreaga lume.
Origine: Franţa
Categorie: Desert