Parfait

Numele acestui desert franțuzesc parțial congelat înseamnă perfect – așa că ne putem imagina că creatorii săi au vrut ca experiența de a-l mânca să fie nu mai puțin palpitantă decât sugerează numele său. Parfaitul este un desert congelat făcut dintr-o bază de gălbenușuri de ou, zahăr și frișcă și poate fi aromat cu orice număr de ingrediente suplimentare, cum ar fi fructe, nuci sau cafea. Astăzi, însă, parfaiturile pot fi făcute și cu ingrediente sărate și există versiuni făcute cu fructe de mare, legume și chiar foie gras. Parfaiturile au fost servite inițial pe farfurii decorative, dar astăzi sunt de obicei stratificate în pahare flaut înalte și subțiri. Desertul este atât de popular încât are chiar și propria sa sărbătoare în SUA – National Parfait Day – care este sărbătorită pe 25 noiembrie.

Origine: Franţa

Categorie: Desert congelat

Taguri

Retete Parfait