Plăcintă cu bezea cu lămâie
Acest desert copt este făcut cu un strat de bază de aluat scurt, acoperit cu cremă de lămâie și bezea pufoasă. Crema este de obicei făcută cu o combinație de coajă și suc de lămâie, zahăr, gălbenușuri de ou și (uneori) amidon. Originile acestui deliciu dulce sunt tulburi și misterioase – unii o creditează pe Elizabeth Coane Goodfellow din Philadelphia ca inventatoare, dar rețeta ei din secolul al XVIII-lea menționează budinca de lămâie, în timp ce bezea este folosită în cantități minime, ca accent. Alte surse spun că prima rețetă înregistrată a fost scrisă de Alexander Frehse, un brutar elvețian, iar unii sugerează că botanistul Emile Campbell-Browne a avut o rețetă similară în Wigbeth, Dorset, în 1875. Indiferent de origini, plăcinta cu bezea cu lămâie a fost favorita președinților și chiar are propria sa zi – 15 august, cunoscută caZiua națională a plăcintei cu bezea cu lămâie .
Origine: Franţa
Categorie: Placinta dulce