Poulet au cidre

Poulet au cidre este un preparat tradițional francez din regiunea Bretagne. Este făcută dintr-o combinație de piept de pui, ceapă, mere, unt, smântână, nucșoară și cidru tare, de preferință din regiune. Ceapa si merele se calesc in unt, iar puiul este apoi rumenit si combinat cu cidrul. Combinația se fierbe până scade cidrul, iar apoi se adaugă smântâna pentru ca sosul să capete consistența potrivită. Mâncarea este asezonată cu nucșoară, sare și piper și este servită astfel încât puiul să fie acoperit cu sosul catifelat de mere și ceapă. Acest fel de mâncare ușor și delicios nu este deosebit de atrăgător din punct de vedere vizual, dar localnicii spun că aromele sunt cele care contează, ceea ce este ceva despre care am putea fi cu toții de acord. Dacă doriți, serviți poulet au cidre cu piure de cartofi sau fasole verde în lateral.

Origine: Bretania

Categorie: Mâncare de pui

Taguri

Retete Poulet au cidre