Galette de Bretagne

Galettes de Bretagne sunt practic crepe subțiridin regiunea Bretagne din nord-vestul Franței. Aceste clătite sunt făcute din făină de hrișcă, apoi umplute cu diverse ingrediente, cum ar fi ouă, șuncă, ciuperci și slănină. În Bretania, creperiile sunt atât de populare încât depășesc ca număr cafenele, iar oamenii le folosesc în mod regulat pentru a-și consuma galette cu bucăți de unt sărat. În mod tradițional, clătitele sunt asociate cu un pahar de cidru local. Potrivit unei legende, galette Bretagne a fost inventată întâmplător, când un fermier a vărsat terci de hrișcă pe o suprafață fierbinte. Deși oamenii asociază de obicei făina de hrișcă cu un gust sărat, crepele de hrișcă sunt extrem de hrănitoare și conțin vitamine B1, B2 și fibre care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale. Hrișca a venit în Bretania din est în secolul al XII-lea, atât de groasă, umedă,

Origine: Bretania

Categorie: Clătită

Taguri

Retete Galette de Bretagne